duminică, 8 iunie 2008

Premiile ecologistilor merg la...

A fost 5 iunie, Ziua de drept a Mediului.
In batatura la Greenhours, ONG-urile de mediu au hotarat premiile celor buni si celor rai la capitolul "Protectia Mediului" in 2008 si nu numai:

1.
Se acordă Premiul "Verde-Împarat" Ministrului Attila Korodi pentru un bun lider al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile.

2.
Se acordă Premiul "Verde pur-sânge" europarlamentarului Daciana Sârbu, o doamnă de blazon verde a politicii româneşti

3.
Premiul “România fără cianuri” se acordă pentru iniţiativa legislativă de interzicere a cianurii în minerit senatorului PRM, Gheorghe Funar si senatorului UDMR, Peter Eckstein Kovacs.

4.
Pentru schimbarea legii vânatorii în ariile protejate, se acordă premiul negativ “Alice in tara minunilor” senatorului PNL, Tiberiu Aurelian Prodan.

5.
Premiul “Drujba de aur” se acordă pentru “meritele” obişnuite în hăcuirea pădurilor din judeţele Harghita şi Covasna, domnului Verestoy Attila.

6.
Pentru blocarea Ordonanţei 114/2007 cu privire la legea spaţiilor verzi, se acordă Premiul "Aventuri în Epoca de Piatră" lui Relu Fenechiu de la "Comisia pentru administrarea publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului. Pentru amendamente privind Ordonanţa 114/2007 cu privire la legea spaţiilor verzi, se acordă Premiul "Aventuri în Epoca de Piatră" domnului Dan Cârlan.

7.
Premiul "Micul Print" îi revine lui Ionut Părăuşanu pentru mica iniţiativă de mediu a proiectului EcoMagazin.

8.
Premiul "Una cu natura" se acordă Vicepreşedintelui Comisiei pentru Mediu a României în Consiliul Europei, Dl. Magor Imre Csibi, pentru un start ecologist reuşit.

9.
Premiul "Peştişorul de aur" i se îndeplineşte d-lui Gheorghe Ştefan, Preşedinte ANPA, pentru susţinerea luptei de eliberare a peştelui din Delta Dunării de sub setcile braconierilor.

10.
Premiul "Pomul cunoaşterii" îl dobândeşte campania "Marea Defrişare" a postului de televiziune PRO TV, pentru implicarea în luptă mediatică împotriva defrişărilor abuzive din România

11. Premiul "Aruncă poluarea din trend!" se oferă şi se asortează revistei Tabu pentru cele mai reuşite ediţii ecologice ale unei reviste glossy

12.
Premiul "Verde Mare de Tipar" se acordă ziarului Adevărul Verde pentru că nu consumă hârtie fără folos pentru mediu.

13.
Premiul "Ultimul stinge lumina" se racordează la Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, pentru elaborarea unei strategii energetice neviabile a României pentru perioada 2007-2020

14.
Premiul "Zbor in bataia frecventei” se acordă realizatorului şi prezentatorului Dan Stoica pentru o emisiune reuşită de mediu: "Planeta Radio" de pe Radio România Cultural



















Niciun comentariu: